2021/02/09 23:42




吉野の山の中にある、本工房では、

薪ストーブで暖をとります。


4年ほど前、そのストーブで出た熱を再利用しようと器用な玄さんは、ストーブの上に、瓦でできたピザ窯を作りました。なぜ、瓦かというと耐熱性と耐久性に優れており、見た目もおしゃれ。瓦は村の古民家から拝借したもの。


普段から窯の温度と格闘している玄さんにとって、ピザ窯の温度調整はお手の物。ピザを焼くのに最適な温度になるまで、薪をくべます。




さて、ピザの用意は、由珠さんの出番。生地から手作りし、村で採れた野菜をトッピング。ピザ窯を使えば2分もかからず、焼き上がります。






アツアツのピザ🍕は絶品。

ついつい、食べ過ぎてしまいます。


今日は、何をトッピングしようか?

そんな事を考えるのが、冬の楽しみの1つです。



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Our studio-house is located in the Yoshino mountains.

In the winter, it can be very cold around here. 

We use the stove in the picture to warm ourselves up.

 

Initially designed for warmth, Genei later updated the stovetop to a brick-oven grill using recycled building materials. The roofing tiles are ideal as they are heat-resistant and durable. 

His dexterity and skill are evident, don’t you think?

 

Controlling the temperature is a piece of cake for him.

The product is different but the environment is home.

 

Now, it’s time for Yumiko to shine. She makes the pizza from scratch using locally grown vegetables. It won’t take more than 2 mints to bake.

 

The hot cheesy pizza is amazing.

We always end up eating too much.

 

What should I put on my pizzas today…?”

Its fun to think about it in the winter.

 

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